Bitcoin-walvisclusters geven het belangrijkste ondersteuningsniveau aan om de rally voort te zetten

Bitcoin-walvisclusters tonen $ 23.409 als een belangrijk ondersteuningsgebied, wat betekent dat de lopende rally een sterke bodem heeft.

Bitcoin ( BTC ) walvisclusters laten zien dat het $ 23.409-niveau een aandachtsgebied is geworden voor grote handelaren. Dit geeft aan dat de voortdurende bull run wordt gestimuleerd door walvissen die zich blijven verzamelen boven $ 23.000.

Walvisclusters ontstaan ​​wanneer walvissen Bitcoin Lifestyle kopen en hun BTC-bezit niet van de aankoopprijs veranderen. Clusters zijn handig bij het bepalen van de ondersteuningsniveaus van Bitcoin, vooral wanneer de markt snel beweegt.

„Mag niet lager zijn dan $ 23.409“

Volgens analisten van Whalemap, een data-analysebedrijf dat de Bitcoin-walvisactiviteit volgt, heeft BTC een sterke bodem gevormd in het bereik van $ 23.000 tot $ 23.500. Ze zeiden :

“Verrassend grote hoeveelheden verliezen vloeiden in de keten tegen prijzen van 19.000. Wanneer dit gebeurt in bullish omstandigheden, geeft BTC ons mooie rally’s (10k -> 20k vorige keer). We hebben ook meerdere sterke ondersteuningen tegen recente prijzen … Mag niet lager zijn dan $ 23.409. “

Het is belangrijk voor Bitcoin om solide ondersteuningsgebieden te creëren tijdens een bull run vanwege het risico op plotselinge correcties. Als er walvisclusters aanwezig zijn op hoge prijsniveaus, zoals $ 23.409, dan zullen walvissen waarschijnlijk iets hoger bieden en het momentum van Bitcoin ondersteunen.

Peter Brandt, een oude handelaar, wees de parabolische lijn van Bitcoin die teruggaat tot oktober aan als een belangrijk aandachtsgebied.

De lijn geeft $ 24.000 aan als het kritieke ondersteuningsgebied, wat zou betekenen dat BTC erboven moet blijven om een ​​grote daling te voorkomen. Brandt schrijft :

“Bitcoin $ BTC vordert in parabolische beweging vanaf het laagste punt van september ’20. Ik verwacht dat deze curve op een gegeven moment zal worden geschonden, maar geen afname van 80% zal opleveren. Groene curve is een grotere parabolische vooruitgang vanaf de dieptepunten van december 2018 en maart 2020. Dit is de motor van de bullmarkt. „

Op de korte termijn laten de walvisclusters en de parabolische trendlijn zien dat $ 23.409 en $ 24.000 de twee belangrijkste niveaus zijn die Bitcoin moet behouden.

Onder de $ 24.000 is de kans op een versnelde verhoging van de correctie, die zou kunnen verslechteren als ondersteuningsgebieden voor walvisclusters worden overschreden.

Waar zou BTC uitkomen?

Handelaren zijn over het algemeen van mening dat Bitcoin kan stijgen tot twee niveaus: $ 30.000 en $ 36.000. Dit laatste is een populaire voorspelling op korte termijn geworden omdat de optiemarkt aangeeft dat de kans groot is dat er in de komende maanden $ 36.000 wordt getroffen. Het eerste is natuurlijk een belangrijk psychologisch niveau.

Een pseudonieme handelaar die bekend staat als „Byzantijnse generaal“ zei dat hij verwacht dat Bitcoin uitkomt op $ 30.000. Hij legde uit dat $ 30.000 het „golden ratio extension“ -niveau is en ook verkooporders heeft op Coinbase en Bitfinex. Hij zei :

“Ik denk dat deze rally op de middellange termijn rond de 30 km uitkomt. Het is de gulden snede-extensie. Is toevallig ook waar CB & Finex dik werd, vraagt ​​rondslingerend. “

Op 27 december meldde CoinTelegraph dat Bitcoin onmiddellijk een grote volatiliteit zag en uiteindelijk 6,5% verloor binnen een tijdsbestek van een paar uur nadat de prijs op grote beurzen op $ 28.200 uitkwam.