Uniswap-kopioinnin liittäminen johtaa miljooniin voittoihin salauksenvaihtoon

Erilaiset sijoittajat ovat kaataneet miljardeja dollareita satoihin niin kutsuttuihin hajautetun rahoituksen (DeFi) sovelluksiin. Näiden sovellusten avulla käyttäjät voivat lainata, lainata ja muuten käydä kauppaa kryptovaluutoilla. Sitten mukana tuli Bitcoin Era, outo peto.

Kopiointi ja liittäminen suurille voitoille

SUSHI, toisin kuin näkemänsä valtavat määrät pääomaa, on vain muutama viikko vanha. Se on kriittinen esimerkki siitä, kuinka DeFi-tilan copy-and-paste-kulttuuri voi olla vaarallista, ja korostaa edelleen hajauttamisen puutetta hajautetussa rahoituksessa.

Se oli jo elokuussa, kun „Chef Nomi“ nousi paikalle kopioimalla erittäin onnistuneen DeFi-projektin Uniswap-koodin ja kopioi tämän täysin alkuperäisen luomuksen nimellä SushiSwap. Ainoa keskeinen ero näiden kahden projektin välillä on se, että SushiSwap tarjosi oman tunnuksensa, nimeltään sopivasti SUSHI. Tämä puolestaan ​​houkutteli satoja miljoonia käyttäjien varoja tukemaan projektia muutamassa päivässä.

Alanlaajuinen suuttumus

Kokki Nomi oli ilmeisesti melko fiksu, kotiutti syyskuun alussa, koska koko asia romahti itsensä. Tämän seurauksena Nomi onnistui keräämään noin 13 miljoonaa dollaria, mikä johti melko ymmärrettävään SUSHI-haltijoiden vastahyökkäykseen. Kauan kolikon hinta putosi melkein 80%. Tämä puolestaan ​​sai koko DeFi-tunnussektorin, jonka arvioidaan olevan arvoltaan 15 miljardia dollaria, kaatumaan.

Nic Carter toimii Coin Metrics -tutkimusyrityksen perustajana ja kuvaili SushiSwapia ”Jeesuksen tultua ” hetkeksi monille alan toimijoille. Carter selitti, että on tulossa yhä selvemmäksi, että suurin osa DeFi-hankkeista ja rahakkeista, jotka oikeuttavat haltijoille osan tuloista useammin kuin ei, on yliarvostettu.

Krypton uusi dilemma

Anthony Sassano, salakirjoitustilan merkittävä hahmo, teki jopa vitsi siitä, kuinka SushiSwap-saagan selittäminen näyttämön ulkopuolelle on samanlainen kuin äärimmäisen salaliittoteorian selittäminen.

Koska useimmat DeFi-projektit ovat avoimen lähdekoodin, kenen tahansa on helppo kopioida se suoraan. Tämä puolestaan ​​antaa käyttäjille mahdollisuuden kopioida tuote, vain pienillä muutoksilla täällä ja siellä.

Carter vertasi tätä siihen, että se pystyi kopioimaan Applen koko infrastruktuurin ja siitä tuli välitön kilpailija sitä vastaan.

Lex Sokolin toimii ConsenSysin globaalina Fintech-pääjohtajana ja analysoi eri protokollien lisääntyvää kopioinnin liittämistä. Nämä projektit, Sokolin selitti, ovat arvoltaan samanlaisia, mutta niillä ei ole kestävää taloutta.

Ongelmana on, että monet näistä DeFi-projekteista ovat yhteydessä toisiinsa ja käyttävät samoja kolikoita kuin muut sovellukset. Tämä puolestaan ​​johtaa valtavaan määrään rikastumisen nopeita järjestelmiä, joissa sadonkorjuu on erinomainen esimerkki.